LÁZ?

LEMENT.
PONT.

LEMENT.
PONT.

Vény nélkül kapható, metamizol-nátrium hatóanyagú gyógyszer.

Pont jó a lázra.

MIÉRT PONT A METAPYRIN?

ERŐS

GYORS.

PONT JÓ
A FÁJDALOMRA.

fogfájás

A fogérzékenység

Minden második embert rendszeresen kínozza a hideg-meleg ételek és italok fogyasztásakor jelentkező fogérzékenység. Ilyenkor a fájdalomért a szabaddá vált fognyak miatt megnyílt dentincsatornák a felelősek, amelyek közvetlen kapcsolatban állnak a fogpulpában található idegekkel. A fogérzékenység okai: az ínysorvadás, a fogsérülés és a fogszuvasodás.

A fogszuvasodás

A fogszuvasodás (caries) a fogzománc károsodása, melyet a lepedékben megtelepedő savtermelő baktériumok idéznek elő. Ezek a baktériumok termelik a savakat, amelyek hatására a zománc elveszíti ásványianyag tartalmát, elvékonyodik majd kilyukad. Ha ez megtörténik, akkor a fogbél érintettségét már éles fájdalom jelzi. A fogszuvasodás megelőzése, a fogzománc épségének megőrzése mindennapos fogápolási feladat, amelyet élethosszan kell végeznünk.

A fogágybetegségek

A fogtartószövetek gyulladása (parodontitis), amely az íny, a foggyökér, valamint az állkapocscsont egységét érinti. A fogágybetegség az ínygyulladásával kezdődik, annak panaszaival együtt, majd következik a fogérzékenység, végül a szövetek sorvadásával kialakuló gennyes tályogok megbontják a fog tartószerkezetét és meglazítják a fogat, ami magától kihullik. A fogágybetegség minden stádiuma érzékenységgel és fájdalommal járhat.

A fogínygyulladás

Ez a fogakat körülvevő ínyszövet megbetegedését (gingivitis) jelenti. Legfőbb oka a rossz szájhigiéne, de a dohányzás, egyes terápiás beavatkozások és genetikai okok is lehetnek a hátterében. A fogínygyulladás amellett, hogy duzzadt ínnyel, érzékenyéggel, fájdalommal és vérzéssel is járhat nagy veszélye, hogy következményes fogágybetegséget okozhat, amely a fog elvesztését is okozhatja.

A tünet

enyhítése

A fogfájás minden formájánál célszerű fogorvoshoz fordulni. A szakszerű vizsgálat és a pontos diagnózis határozza meg a kiváltó betegség kezelését. Ugyan nem pótolja a fogászati ellátást mégis nagy segítség a hatékony fájdalomcsillapítók alkalmazása, amelyek a fogászati/szájsebészeti beavatkozásokat követően segítséget nyújtanak a tünet enyhítésben.

A metamizol-nátrium hatóanyagú Metapyrin 500 mg filmtabletta, erős fájdalomcsillapító hatásával hatékony megoldás a fogfájás enyhítésére.

Pont jó a fogfájásra.

Metamizol-nátrium hatóanyagú vény nélkül kapható gyógyszer (VN).
Dokumentum lezárva: 2020.07.27. MET/WS/20/07