LÁZ?

LEMENT.
PONT.

LEMENT.
PONT.

Vény nélkül kapható, metamizol-nátrium hatóanyagú gyógyszer.

Pont jó a lázra.

MIÉRT PONT A METAPYRIN?

ERŐS

GYORS.

PONT JÓ
A FÁJDALOMRA.

hát-és derékfájás

a leggyakoribb mozgásszervi panaszok közé tartoznak

Lumbágó

a derékfájdalomnak az a formája, amelyik a bordák és a farredő közötti területre lokalizálódik.

ÍZÜLETI PORCKOPÁS ÉS PORCKORONGSÉRV

A fizikai elváltozás következtében fellépő derékfájdalom leggyakoribb oka az ízületi porckopás (arthrosis), ahol a fájdalom nem hirtelen alakul ki, hanem hosszú folyamat eredménye, így itt különösen fontos a rendszeres gyógytorna, amely a mély hátizmok és hasizmok erősítését célozza. Gerincsérv (porckorongsérv, discus hernia) kialakulása esetén a porckorong elveszti tartását és kitüremkedik, így nyomás alá helyezheti a gerinccsatornából kilépő idegeket.

Isiász

akkor beszélünk róla, amikor a gerincsérv az ülőideget nyomja, ami miatt deréktájékról az alsó végtagokba sugárzó fájdalom jelentkezik.

csontritkulás

Egyre nő az idős és csontritkulásban (osteoporosis) szenvedő betegek száma, amely talaján heveny és nagyon erős derékfájdalommal járó csigolya-összeroppanás alakulhat ki. Jellemzően a csípőlapátok felé sugárzik ki a fájdalom, ágyban fekve még talál a beteg viszonylag fájdalmatlan pózt, de felülni, felállni nem tud.

tartósan is

alkalmazható

Terápia szempontjából két csoportba sorolhatjuk a hátfájdalmat: lehet specifikus (pl. gyulladásos, daganatos betegségekhez kapcsolódó), amikor mielőbb célzott terápia szükséges, illetve lehet nem specifikus fájdalom csillapítás, amelyre célszerű erős hatású, tartósan is alkalmazható fájdalomcsillapítót használni.

A metamizol-nátrium hatóanyagú Metapyrin 500 mg filmtabletta hatékony fájdalomenyhítést nyújthat a hátfájdalmak kezelésében is.

Sok esetben a hátfájdalom megelőzhető, vagy a már kialakult fájdalom mérsékelhető helyes testtartással, rendszeresen és helyesen végzett mozgással.

Pont jó a hátfájásra.

Metamizol-nátrium hatóanyagú vény nélkül kapható gyógyszer (VN).
Dokumentum lezárva: 2020.07.27. MET/WS/20/07